OTYPISKA FÖNSTER FRÅN POLEN

 

OTYPISKA-FONSTER-FRAN-POLENTillverkning av fönster i vårt företag innebär inte bara produktion av rektangulära fönster. För att uppfylla våra kunders förväntningar specialiserar sig en av våra avdelningar på produktion av otypiska fönster (bågar, cirklar, trianglar, trapets). Vi tillverkar dem i alla system och färger.

OTYPISKA-FONSTER-FRAN-POLEN-3

 

Vår maskinpark tillåter oss att själv böja och svetsa bågar, vilket förkortar tid som behövs för uppdragets realisering. Vi tillverkar alla typer av bågar: halvcirkelformiga, konkava, konvexa, fragmentariska samt korgbågar. Den använda metoden gör det möjligt att böja bågar med raka grenar, stora och varierande radie och framför allt att böja bågar efter individuella schabloner. Den böjningsteknik som vi använder beror på uppvärmning av profilen till dess plastificeringstemperatur i vätskemiljö. Sedan böjs den till en önskad form. Den höga standarden på bockningslinje möjliggör temperaturkontroll, vilket garanterar hög kvalitet av profilens yta efter böjning. Detta gäller både för vita profiler och fanerprofiler.

 

OTYPISKA-FONSTER-FRAN-POLEN-2BÅGFÖNSTER – Vid utformningen av bågfönster ska iakttas följande regler:

 

Böjningsdiameter av fönsterkarmen kan INTE vara mindre än:

  • för profilen CT 70, CLASSIC, RONDO och CAVA 840mm,
  • och för profilen SI 82 CLASSIC och RONDO – 984mm.

Böjningsdiameter av fönsterkarmen med vingen kan INTE vara mindre än:

  • för fönster CT 70, CLASSIC, RONDO – 1190mm,
  • för fönster CT CAVA – 1394mm
  • och för serie SI 82 CLASSIC och RONDO – 1530mm.

 

Böjning av profilen kommer att ändra dess bredd inom omfånget ~ 1 mm och höjd inom omfånget ~ 1,5 mm.  Tolerans av ytterdiameter kan vara upp till ca 5mm.

 

 

TRIANGULÄRA, SNEDA, TRAPETSFORMIGA FÖNSTER – Vid utformningen av sneda, triangulära och trapetsformiga fönstren ska iakttas följande regler:

 

  • den minsta vinkeln för fasta fönster (som inte öppnas) kan inte vara mindre än 40°
  • den minsta vinkeln för fönstren som öppnas kan inte vara mindre än 43°.